Термопомпи

Термопомпените системи извличат енергията от околния въздух и я използват за отопление или охлаждане. Системите са високо енергийно ефективни, автономни и надежни. Системите могат да се интегрират със съществуващи инсталации.

Термопомпените системи  навлязоха масово в ежедневието ни. Те са лесен и комфортен начин за отопление и охлаждане,  но най-вече  икономичен. Термопомпата използва различни източници на топлина.

Термопомпените системи се делят на няколко варианта според енергоизточниците.

Термопомпа земя-вода (Геотермална)
Тази термопомпа е с добър коефициент на преобразуване (COP) на енергията. Тя използва земята като енергоизточник, като се заравят в земята вертикални или хоризонтални серпентини на определена дълбочина с предварително изчислена стъпка. Това се изчислява според целите на клиента, според температурата, влажността,и видът  земя и др. с, която разполагате. Правят се изчисления и проект за полагането на тръбата. Много добре се комбинира с водно подово, конвекторни радиатори, смесен вариант,  в някой случай може и с радиатори.

За повече информация можете да се свържете с нас или да ни посетите в офисът ни.

Предимства

  • Спестяват енергия
  • Ефективност при различни климатични условия
  • Лесно се интегрират в съществуваща инсталация с отоплителни системи (радиатори, конвекторни инсталации и подово отопление)
  • Имат възможност да работят заедно с допълнителни топлинни източници като котел, газ, пелети, дърва или слънчеви колектори
  • Гореща вода до за домакинството
  • Компактен размер и нисък шум при работа